Login                               registracija
Korisničko ime:

Lozinka:
On line ponuda
Sadržaj korpe 0 proizvoda
 
Sektori
Nađite životinju po kodu
Unesite pročitani kod:


Gde se nalazimo

SUPERLAB
Milutina Milankovića 25
11070 Novi Beograd

 
PLASTIQUES GOSSELIN pošalji prijatelju štampa stranice

STERILNE PETRI ŠOLJE PROIZVEDENE PO ASEPTIČNOJ TEHNOLOGIJI

Postupak proizvodnje aseptičnih petri šolja može se ukratko opisati na sledeći način: veoma kvalitetan, čist, kristalni polistiren se topi na 250˚C, što vam već govori da je postignuta temperatura sterilizacije. Od tako zagrejanog polistirena proizvode se petri šolje u aseptičnim sobama i aseptičnim sistemima (prostorije bez prisustva mikroorganizama i mehaničkih nečistoća-bele sobe) i izlaze iz procesa proizvodnje upakovane i sterilne. Gosselin ima sopstveni akcelerator elektrona koji im omogućava da se proizvodi sterilišu odmah nakon proizvodnje. Zrak ubrzanih elektrona se usme-rava na proizvode radi sterilizacije. Energija koja se oslobađa na izloženoj materiji uništava bakterije i to bez povećanja temperature. Ovaj proces se koristi samo ukoliko kupac to želi i on veoma malo poskupljuje proizvodnju.

Briga o čovekovoj okolini
U skladu sa evropskim propisima koji su u vezi sa čovekovom okolinom, sve kompanije imaju obavezu da smanje zapreminu i/ili masu proizvoda za jednokratnu upotebu. Zbog toga su stručnjaci GOSSELINA smanjili količinu polistirena na najmanju moguću meru tako da je masa petri šolje Ø 90 u proseku iznosi oko 30% manje od uobičajenih. Ovo je najdirektniji doprinos očuvanju čovekove okoline, ali takođe nije bez značaja smanjenje mase medicinskog otpada koji treba da bude uništen (u Evropskoj Uniji uništavanje medicinskog otpada se naplaćuje po kilogramu).

DOMAĆA MIKROBIOLOŠKA VALIDACIJA
Obzirom da su sterilne petri šolje dobijene tzv. aseptičnim postupkom, novost na našem tržištu (a to nije slučaj u razvijenim zemljama), SUPERLAB je odlučio da dodatnu kontrolu sterilnosti obavi naš renomirani Institut za zaštitu zdravlja ”Milan Jovanović-Batut”. Testirana je čitava serija petri šolja i svi uzorci su bili negativni.

Odlike:

  • termostabilne do temperature od 75˚C
  • savršena transparentnost
  • veoma ravna površina
  • sa ventilima, čime je sprečena kondenzacija vodene pare
  • za preko 30% smanjeno zagađenje čovekove okoline (zbog smanjene upotrebe polistirena)
http://www.gosselin.eu/